Het is 1997, ik begon aan mijn zoektocht om een locatie te vinden waar anjers in de wintermaanden geteeld konden worden. De zoektocht begon in het zonnige Zuid-Amerika, zette zich voort in Kenia en Spanje en eindigde in het zonnige Portugal. 

Sjaak had nu drie bedrijven: Sjaak van Schie BV, Sjaak Anjers BV en Holdistek. Voor deze organisaties had Sjaak nieuwe managers nodig. Ook kwam Sjaak op TV bij Paul de Leeuw om anjer-advies te geven. 

Met een historisch vredesakkoord tussen Israël en de PLO lijkt de vrede in het Midden-Oosten dichterbij. Sjaak begint samen met Leo Grootscholten en Ben Natan het bedrijf Holdistek.

Sjaak had zich de laatste 10 jaar bewezen met een positief resultaat bij de bank. Hierdoor werd hij in 1991 eigenaar van een stuk land waar hij zijn eerste anjers ging planten.

In 1985 kwam het Westland net weer een beetje uit de crisis. Sjaak was alweer vijf jaar kweker, maar begon last te krijgen van schimmels in de ondergrond: Fusarium.

In 1983 moest je als kweker een mentaliteit hebben die bestond uit hard werken en uren maken. Om voor de onderneming geld te besparen ging Sjaak op de zolder van de tuin wonen.

Elke donderdag plaatsen we hier een verhaal uit de geschiedenis van Sjaak van Schie zijn leven als passievolle kweker. We beginnen in 1980: de start van de onderneming.

In het magazine kijken we naar ons verleden, het heden en de toekomst. We willen je graag meenemen in de reis die wij ondernemen noemen.

Altijd al wat meer willen weten over de founder himself? Dan hebben wij goed (flora)news, zij hebben namelijk vijf vragen aan Sjaak van Schie gesteld.

MPS heeft een prachtig filmpje opgenomen bij ons op het bedrijf.

Vandaag is het zover, ons 40-jarig jubileum!

Op 11 en 12 maart as. zal de Royal FloraHolland Trade Fair weer plaatsvinden in Naaldwijk. U bent van harte welkom in onze stand, nummer 13.2

Vanmorgen is de IPM in Essen, Duitsland van start gegaan. Tijdens deze internationale vakbeurs zullen wij ons aanbod aan Hortensia’s voor het komende seizoen tonen.

Vanmorgen hebben wij op de Trade Fair in Aalsmeer de nieuwe huisstijl voor Hy-pe op feestelijke wijze onthuld!

Met trots presenteren wij de nieuwe huisstijl van Hy-pe tijdens een officiele onthulling op de Trade Fair in Aalsmeer!

Momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor onze open dag die donderdag 13 juni as. gehouden wordt.

Ook wij steunen Team Westland! Op woensdag 19 juni as. gaan zij wederom met een groot team aan deelnemers naar de Tourmalet.

Deze week staat Roel van Schie in de folder van de Intratuin in de rubriek 'Kweker van de week'.

Op de website van FOBO vandaag een leuk artikel over hoe wij verduurzamen door o.a. installatie van FOBO Ultra (bandenspanningsysteem).

Momenteel vindt u o.a. onze planten in een presentatie met Hortensia's op de Keukenhof in Lisse.

Vandaag zijn er foto's van Roel gemaakt voor de rubriek 'Kweker van de week' van de Intratuin.

Vanmorgen in Koffietijd werd er door Loretta en Romeo Sommers (Groenstylist & Trendwatcher) aandacht besteed aan de veelzijdige kamerhortensia.

Throwback Thursday: 1997

Het is 1997, ik begon aan mijn zoektocht om een locatie te vinden waar anjers in de wintermaanden geteeld konden worden. De zoektocht begon in het zonnige Zuid-Amerika, zette zich voort in Kenia en Spanje en eindigde in het zonnige Portugal. 

Lees meer...

Wist je dat…

We ook een locatie in Portugal hebben waar we hortensia’s produceren?