We kunnen nog even genieten van de zomer, daarna dient de herfst zich aan. Benieuwd naar onze stijltip voor de herfst?

Het hortensia seizoen is afgelopen, maar Sjaak van Schie niet stil. 

De zomer is begonnen en dat betekent nog meer mooie zonnige dagen voor de deur en nog vaker in de tuin of op het terras zitten. Ieder seizoen delen we een stijltip op onze website, natuurlijk met hortensia’s. Dit keer delen we een tip waarbij je zo creatief kunt zijn als je zelf wilt.

Sjaak van Schie B.V. brengt dit seizoen als één van de eersten al paniculata’s op de markt en dat is uniek. Dit is mogelijk vanwege de locatie in Portugal waar de voorkweek plaatsvindt. 

Sjaak van Schie gaat nog dit jaar het sorteren en afleveren van hortensia’s automatiseren met WPS. Met behulp van het WPS Plant Vision systeem worden de producten van Sjaak van Schie per soort, hoogte en kleur beoordeeld en vervolgens via geselecteerde routes naar de diverse afleverstations getransporteerd.

Heeft u een tuinhortensia aangeschaft, maar weet u niet hoe deze gepoot moet worden? Dat leggen we graag aan u uit.

Sjaak van Schie heeft de Hi Moon aangemeld voor de Glazen Tulp Award 2022-2023. Deze Oscarwaardige onderscheiding gaat naar de beste marktintroductie in de categorie snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten. Stem nu op de Hi Moon en help ons deze mooie prijs te winnen.

Het voorjaar is begonnen. De dagen zijn langer en de zon laat zich steeds vaker zien. Hierdoor krijg je zin om je huis wat op te vrolijken.

Voor de levering van toegevoegde waarde werkt Sjaak van Schie samen met verschillende leveranciers, waaronder Van der Sar Import uit De Lier, leverancier van  de manden van Terima Kasih. Sjaak van Schie is erg enthousiast over de manden van dit duurzame merk. 

Het hortensiaseizoen bij Sjaak van Schie is weer van start gegaan en wel in een nieuw jasje, na restyle van de huisstijl van de organisatie. Voortbordurend hierop heeft de kwekerij een aantal mooie nieuwe soorten toegevoegd aan het assortiment. Ook biedt de kwekerij een nieuwe productlijn met toegevoegde waarde aan in de categorie kamerhortensia. 

De koudere dagen staan voor de deur, de winter dient zich bijna aan. Tijd om het gezellig te maken in huis.Meer weten over onze stijltip? Lees dan verder.

De kerstdagen staan voor de deur. De tijd van gezelligheid en tijd voor elkaar. 

Sjaak van Schie B.V heeft een mooie oorkonde gewonnen. Bent u benieuwd waarom? 

Wilt u meer weten over hoe u uw hortensia het beste water kunt geven? Lees dan verder om hierachter te komen. 

Heeft u een tuinhortensia aangeschaft, maar weet u niet hoe deze gepoot wordt? Bent u niet meer tevreden met de plek in de tuin waar uw hortensia staat? Of vindt u de hortensia te groot worden en wilt u de struik splitsen? Lees deze blog dan eens door!

Een hortensia werd vroeger gezien als een magische plant. De kleur van de bloem veranderde van roze naar blauw en niemand wist hoe dit kwam... Lees deze blog om alles te weten te komen over het blauwen van hortensia's.

Bij Sjaak van Schie vergeten wij onze duurzame dinsdag niet. Voor de Verenigde Naties zijn er duurzaamheidsdoelen opgesteld die wij nastreven als organisatie. Benieuwd naar onze 17 duurzaamheidsdoelen?

Een hortensia water geven… het klinkt veel lastiger dan het eigenlijk is! Hortensia’s staan erom bekend veel water te drinken. Want wist u al dat de Latijnse benaming voor hortensia ‘Hydrangea’ is?

Onze nieuwe assortimentsfolder 2021-2022 is uitgebracht! 

Altijd al uw eigen hortensia’s willen stekken, maar weet u niet hoe dit moet? Lees dan deze DIY, dan heeft u binnenkort uw eigen gestekte hortensia in uw woonkamer staan!

De eerste stemronde van de Glazen Tulp Award 2021-2022 sluit a.s. 31 mei 2021. Stem nu op de HI Fire van Sjaak van Schie BV. 

U vraagt zich misschien af: kan mijn kamerhortensia naar buiten? Ja dat kan! Er zijn alleen een aantal belangrijke dingen om in gedachte te houden.

Een hortensia onderhouden… het klinkt lastiger dan het eigenlijk is. Het is belangrijk om te weten welke symptomen een plant vertoont en welke verzorging de hortensia dan nodig heeft.

Is uw kleurrijke bol uit haar pot gegroeid? Een hortensia is op haar best als ze de ruimte krijgt om te groeien. Dit betekent dat ze ook uit haar pot kan gaan groeien.

Het voorjaar staat weer voor de deur, het is de tijd van het jaar om het huis weer op te vrolijken met fleurige bloemen en kleuren. Hortensia’s zijn beschikbaar in vele soorten, maten en kleuren en lenen zich daarom perfect voor elk interieur. Elk seizoen delen we een leuke stijltip met u zodat de hortensia optimaal onderdeel wordt van uw interieur. Met dit keer…

U heeft het misschien vast wel eens meegemaakt… uw hortensia’s gaan slap hangen of krijgen bruine randen wanneer ze in het raam staan. Dit heeft allemaal te maken met een onjuiste plaatsing van uw hortensia. Maar: “Always look on the bright side of life!”

De Avantgarde, onderdeel van onze Hy-pe collectie, is weer leverbaar!

Heeft u afgelopen zomer genoten van prachtige hortensia’s in uw tuin? Dan zullen de bloemen momenteel ingedroogd zijn of al van de stengel zijn afgevallen. Nu zult u zich afvragen wanneer u de hortensia het beste kunt snoeien. Wij geven u het verlossende antwoord.

Winterkwaaltjes… u heeft er vast ook wel eens last van: hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelklachten. Of heeft u last van een winterdipje, zeker op deze Blue Monday? Dit kan voorkomen worden!

In 2020 verziekte corona de markt. Er was weinig vraag naar bloemen en bloeiende planten, kwekers hadden het zwaar. Niet Sjaak, maar Roel had de verantwoordelijkheid over deze lastige situatie. 

In 2018 vielen de resultaten van Portugal tegen. Op 1 mei vertrok Sjaak naar Portugal om daar te managen, Roel bleef achter in Nederland. In ditzelfde jaar bereikte Hi Breeding Amerika, de samenwerking met Dijk van Dijk. 

In 2017 maakte Sjaak zijn plan 'achterwaarts integreren in hortensia-teelt'. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar met Sjaak zijn visie wist hij het te bereiken. 

In 2014 was het erop of eronder voor Sjaak van Schie BV. In deze crisis stopte Sjaak niet met innoveren en werd het plantenmerk Hy-pe gelanceerd. Was dit de juiste keuze?

In 2011 was het tijd voor consolidatie. Sjaak had zes huurtuinen, maar dit was organisatorisch een drama. Toen hij een kas aan de Hoge Geest te koop zag staan, greep hij zijn kans. 

In 2009 werden de laatste anjers gerooid bij Sjaak van Schie BV. De anjer-teelt maakte stapsgewijs plaats voor de hortensia-teelt tot er in 2009 een volledige teeltwissel kwam.

In 2005 besloot Sjaak om te stoppen met Portuned om meer te kunnen focussen op de hortensia-teelt. Hij bereidde zich voor om de eerste planten uit Portugal naar Nederland te halen. 

Voor ons 40-jarig jubileum hebben wij een donatie gedaan aan Casa Dia.

In 2001 moest Sjaak de bank ervan overtuigen om hem vermogen toe te wijzen, zodat hij kon uitbreiden in Nederland en Portugal. Zo kon Sjaak langzaam overgaan van anjer-teelt naar hortensia-teelt. 

Sjaak begint aan zijn zoektocht om een locatie te vinden waar anjers in de wintermaanden geteeld kunnen worden. De zoektocht begint in Zuid-Amerika en eindigt in het zonnige Portugal. 

Sjaak had nu drie bedrijven: Sjaak van Schie BV, Sjaak Anjers BV en Holdistek. Voor deze organisaties had Sjaak nieuwe managers nodig. Ook kwam Sjaak op TV bij Paul de Leeuw om anjer-advies te geven. 

Met een historisch vredesakkoord tussen Israël en de PLO lijkt de vrede in het Midden-Oosten dichterbij. Sjaak begint samen met Leo Grootscholten en Ben Natan het bedrijf Holdistek.

Sjaak had zich de laatste 10 jaar bewezen met een positief resultaat bij de bank. Hierdoor werd hij in 1991 eigenaar van een stuk land waar hij zijn eerste anjers ging planten.

In 1985 kwam het Westland net weer een beetje uit de crisis. Sjaak was alweer vijf jaar kweker, maar begon last te krijgen van schimmels in de ondergrond: Fusarium.

In 1983 moest je als kweker een mentaliteit hebben die bestond uit hard werken en uren maken. Om voor de onderneming geld te besparen ging Sjaak op de zolder van de tuin wonen.

Elke donderdag plaatsen we hier een verhaal uit de geschiedenis van Sjaak van Schie zijn leven als passievolle kweker. We beginnen in 1980: de start van de onderneming.

In het magazine kijken we naar ons verleden, het heden en de toekomst. We willen je graag meenemen in de reis die wij ondernemen noemen.

Altijd al wat meer willen weten over de founder himself? Dan hebben wij goed (flora)news, zij hebben namelijk vijf vragen aan Sjaak van Schie gesteld.

MPS heeft een prachtig filmpje opgenomen bij ons op het bedrijf.

Vandaag is het zover, ons 40-jarig jubileum!

Op 11 en 12 maart as. zal de Royal FloraHolland Trade Fair weer plaatsvinden in Naaldwijk. U bent van harte welkom in onze stand, nummer 13.2

Vanmorgen is de IPM in Essen, Duitsland van start gegaan. Tijdens deze internationale vakbeurs zullen wij ons aanbod aan Hortensia’s voor het komende seizoen tonen.

Vanmorgen hebben wij op de Trade Fair in Aalsmeer de nieuwe huisstijl voor Hy-pe op feestelijke wijze onthuld!

Met trots presenteren wij de nieuwe huisstijl van Hy-pe tijdens een officiele onthulling op de Trade Fair in Aalsmeer!

Momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor onze open dag die donderdag 13 juni as. gehouden wordt.

Ook wij steunen Team Westland! Op woensdag 19 juni as. gaan zij wederom met een groot team aan deelnemers naar de Tourmalet.

Deze week staat Roel van Schie in de folder van de Intratuin in de rubriek 'Kweker van de week'.

Op de website van FOBO vandaag een leuk artikel over hoe wij verduurzamen door o.a. installatie van FOBO Ultra (bandenspanningsysteem).

Momenteel vindt u o.a. onze planten in een presentatie met Hortensia's op de Keukenhof in Lisse.

Vandaag zijn er foto's van Roel gemaakt voor de rubriek 'Kweker van de week' van de Intratuin.

Vanmorgen in Koffietijd werd er door Loretta en Romeo Sommers (Groenstylist & Trendwatcher) aandacht besteed aan de veelzijdige kamerhortensia.

Sjaak van Schie B.V. wint mooie oorkonde

Sjaak van Schie B.V heeft een mooie oorkonde gewonnen. Bent u benieuwd waarom? 

Lees meer...

Wist je dat…

Er een kans van 1 op 2 is dat uw hortensia bij ons vandaan komt?

 

Wist je dat…

Wij marktleider zijn op het gebied van Youngplants?

 

Wist je dat…

Wij kweken van stek tot bloeiende plant?

 

Wist je dat…

We ook een locatie in Portugal hebben waar we hortensia’s produceren?

 

Wist je dat…

Op het buitenveld van de Oranjepolder meer dan 3 miljoen hortensia’s staan?

 

Wist je dat…

Ons merk Hy-pe bestaat uit unieke planten?

 

Wist je dat…

Wij het erg belangrijk vinden dat we bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van ambitieuze leerlingen door stages aan te bieden?

 

Wist je dat…

Wij MPS gecertificeerd zijn?

 

Wist je dat…

Hi Breeding over heel de wereld hortensia’s laat produceren?

 

Wist je dat…

Het eerste stadium van onze hortensia’s start in Portugal?

 

Wist je dat…

Onze locatie in Portugal onze grootste locatie is met wel 30 hectare?