Duurzame manden van Terima Kasih bij Sjaak van Schie

Voor de levering van toegevoegde waarde werkt Sjaak van Schie samen met verschillende leveranciers, waaronder Van der Sar Import uit De Lier, leverancier van  de manden van Terima Kasih. Sjaak van Schie is erg enthousiast over de manden van dit duurzame merk.

Terima Kasih

“Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch”, vertelt Gerard van der Sar van Van der Sar Import. “De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan uit ons eerste project, waarin we op een duurzame en verantwoorde manier rotan manden in Indonesië produceren. Inmiddels is het assortiment uitgebreid en produceert Van der Sar Import in  meerdere landen in Azië meer duurzame manden. Met de aankoop van onze producten steunt de consument ook de lokale bevolking en geeft  de inwoners een duurzame toekomst”.

Zeegras manden

Sjaak van Schie biedt verschillende producten aan in zeegras manden. Zeegras is een plant, die langs de waterkant groeit en graag met de ‘voeten’ in het water staat. Deze plant wordt geoogst en daarna wordt het blad in de zon gedroogd. Vervolgens vlechten vrouwen kabels van de bladeren. Dit resulteert in unieke handgemaakte mandjes van natuurlijke materialen. De manden zijn leverbaar in verschillende maten.

Voornamelijk vrouwen in Bangladesh maken de zeegras manden van Terima Kasih. Deze vrouwen zijn erg blij met dit werk, omdat zij dit goed kunnen combineren met hun huishoudelijke werkzaamheden. De dames maken de manden op een centraal punt in het dorp. Bovendien kunnen zij op deze manier extra inkomen genereren voor hun gezin.

Meer weten over Terima Kasih? Kijk dan op www.terima-kasih.nl