Overpotten van hortensia's

Is uw kleurrijke bol uit haar pot gegroeid? Een hortensia is op haar best als ze de ruimte krijgt om te groeien, dit betekent dat ze ook uit haar pot kan gaan groeien. Als de wortels meer dan 80% van het potgrond bedekken, is ze toe aan een groter stulpje.


Wanneer u een hortensia aanschaft in het voorjaar, kunt u deze het beste direct overpotten naar een grotere potmaat. Wanneer u deze later aangeschaft heeft, kunt u beter wachten tot het volgende seizoen is aangebroken.

Voldoende energie

De hortensia kan het beste in het voorjaar gelijk overgepot worden, omdat de hortensia dan over de meeste energie beschikt. Tijdens het overpotten kan wortelschade ontstaan en hiervan moet de hortensia herstellen. Als dit in het voorjaar gedaan wordt, heeft de hortensia de meeste energie om snel te herstellen.

Ieder jaar

Om de hortensia de ruimte te geven om te groeien, is het belangrijk dat deze elk jaar in het voorjaar overgepot wordt in een grotere potmaat. Doe dit in een pot die minimaal 20% groter is dan de vorige. Verpot de hortensia in speciale potgrond voor hortensia’s of vulcastrat om de hortensia voldoende energie te geven om te herstellen van de eventuele opgelopen schade.

 hortensia overpotten groot