Throwback Thursday: 1983

'Ik word wakker en ik hoor de ketel onder mij brullen. Ik kijk op mijn wekker, het is 5:00 uur en dat is al laat zat, tijd om op te staan. Snel een boterham met pindakaas in de mond en een handje water in mijn gezicht en dan ben ik er weer helemaal klaar voor. Een trap naar beneden en ik sta in de kas. Ik begin alvast snel met anjers pluizen, want morgen is de grote dag.'

Dit was een impressie uit 1983 waar je toen als kweker een mentaliteit moest hebben die bestond uit hard werken en uren maken. Om voor de onderneming geld te besparen ging Sjaak op de zolder van de tuin wonen. Sjaak sliep niet voor korte tijd op zolder, maar vier jaar lang. Tijdens deze jaren heeft hij zoveel kunnen sparen dat hij zijn huis, naast het bedrijf, in één keer kon betalen, waardoor hij direct naast de tuin kon gaan wonen.

Maar wat was dan die grote dag van Sjaak? Hij ging zijn huidige vrouw Yvonne een huwelijksaanzoek doen, na een hele dag pluizen. Op zijn knieën ging Sjaak niet, want hij had nog last van zijn rug. Sjaak gaf zelf aan vroeger geen romanticus te zijn, maar hij had en heeft wel altijd goede bedoelingen. Sjaak is nog steeds gelukkig getrouwd met Yvonne, maar als hij terugkijkt, had het toch wel wat romantischer gemogen ;)

Tip van Sjaak: Zorg bij het starten van je bedrijf voor lage vaste lasten, hiermee zorg je voor genoeg vermogen om bijvoorbeeld je eigen huis te financieren!

1983 002