Sjaak van Schie B.V. wint mooie oorkonde

Op vrijdag 12 november tijdens de productdag van de Kamer- en tuinhortensia bij Royal FloraHolland in Aalsmeer heeft Roel van Schie een mooie oorkonde in ontvangst mogen nemen; de benchmark houdbaarheid tuinplanten 2021. Productmanager Michel Verbeek reikte de award voor deze benchmark uit.

Organisatie benchmark

Ieder jaar kunnen we als kweker een hortensia insturen die meedingt voor deze prachtige en gewaardeerde prijs. Deze benchmark wordt georganiseerd door het Post-Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. Gedurende een aantal weken vergelijkt de jury de ontwikkeling van de ingezonden planten. De plant die het langst mooi blijft, ofwel het langst houdbaar is, wint de benchmark. Dit jaar zonden we de hydrangea macrophylla Crystal Palace in. Dit soort heeft Sjaak van Schie B.V. zelf ontwikkeld samen met haar betrouwbare partners van The Mastergrowers onder de bekende naam HiBreeding.

Unieke eigenschappen

De Crystal Palace heeft verschillende unieke eigenschappen. Zoals u zich misschien kunt voorstellen, heeft deze plant witte bloemen. Ze zijn kristalwit. De bloem van dit soort wordt geprezen om haar stevigheid. De Crystal Palace heeft een bolvormige harde houdbare bloem. Deze unieke eigenschappen bij elkaar zorgen ervoor dat deze plant een hele lange houdbaarheid heeft. En dat is precies de reden waarom Sjaak van Schie deze oorkonde mocht ontvangen.

Roel prijs 1