'Sjaak van Schie zet in op duurzaam'

Sjaak van Schie is in 1980 begonnen als een kwekerij met als hoofdteelt Dianthus, beter bekend als de snij anjer. Door marktveranderingen is verschoof de focus van de Anjer naar de Hortensia. Vandaag is Sjaak van Schie BV gespecialiseerd in het leveren van kwalitatief hoogwaardige Hortensia’s.

Over de jaren heen heeft de kwekerij flink geïnvesteerd in modernisering en optimalisering van het productieproces.  Dankzij deze focus op continue verbetering, innovatie en het hechte team van medewerkers is Sjaak van Schie BV doorontwikkeld tot een dynamisch en internationaal georiënteerd bedrijf.

Als ervaren professionele kweker is Sjaak van Schie niet alleen klantgericht en flexibel maar vooral ook een betrouwbare partner voor zijn afnemers. En echte kwaliteit betekent ook duurzaam. Duurzaam produceren staat bij Sjaak van Schie BV dan ook hoog in het vaandel en gaat verder dan enkel de MPS certificeringen voor kwekers. Met gevolg dat er naar de duurzaamheid van de volledige organisatie gekeken wordt, inclusief het eigen wagenpark.

Sjaak van Schie is een kweker en geen transporteur.  Hierdoor is de ‘total cost of ownership’ nog belangrijker, want er zijn geen inkoopvoordelen te behalen bij de aanschaf van voertuigen of de inkoop van banden. Dit betekent dat het maximale uit al het materiaal gehaald wordt. De te behalen brandstofbesparing, het verminderen van uitstoot en het verlengen van de levensduur van de band door goed bandenbeheer waren dan ook de punten die het bedrijf zo sterk aanspraken.

Marcel Vreugdenhil, logistiek planner: “Onze vloot mag dan klein zijn, maar net als de rest van het bedrijf, moet ook deze duurzaam en klantgericht ingezet worden. Stilstaan langs de weg en laat leveren is voor ons geen acceptabel risico. Wij proberen altijd het maximale uit onze voertuigen te halen zowel vanwege operationele kosten als duurzaamheid. Toen wij begonnen met FOBO Ultra waren de banden naar ons idee nog prima, echter na installatie gaf FOBO Ultra al vrij snel een drukverlies waarschuwing. Dit desondanks dat de banden op druk leken te staan. Bij nader onderzoek lag er ook niets aan de buitenband maar juist de binnenband, die volledig was versleten! Iets dat wij nooit op tijd gezien zouden hebben zonder FOBO Ultra. Het systeem had zich dan ook vrijwel direct terugverdiend!”

Problemen met banden zijn niet altijd direct zichtbaar. Niet alleen omdat problemen zich voordoen bij binnenwielen, maar ook bij binnenbanden en ventielen. Een band die aan het begin van de dag goed oogt, kan door de dag heen toch leeglopen of zelfs klappen door moeilijk zichtbare schade. Wil je dan ook echt met een zeker gevoel de weg op gaan, rijdt dan met een TPMS oplossing die tijdig een probleem kan signaleren. Wil je meer weten hoe FOBO Ultra ook tijdens het rijden de bandendruk en temperatuur meet? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een vrijblijvende demonstratie.

Bron: FOBO

FOBO1