Throwback Thursday: 1994

'Aankoop van de tuin op de Harteveldlaan'

'Zo eindelijk zaterdagavond, tijd voor een pilsje in de kroeg. Mag ook wel, na de nieuwe aankoop van de tuin op de Harteveldlaan. Ow! Het is al lekker druk in Café het Hof zie ik, dus dat wordt gezellig. “Hey Sjaak!” hoor ik op de achtergrond. Ik draai mij om maar ik kan niet direct plaatsen wie het nou is. Diegene zei: “Zo, dus jij hebt die nieuwe tuin op de Harteveldlaan gekocht?” Jeetje… weet heel het Westland nu alweer dat ik die tuin heb gekocht? Dat gaat ook hard! Hij stelde zich voor als Robert Dijkhuizen.'

Dit was een kleine impressie uit 1994. Sjaak had toen de tuin op de Harteveldlaan gekocht. Daarnaast kwam Sjaak op TV bij Paul de Leeuw om anjer-advies te geven. Dit omdat het toen niet goed ging met de gezondheid van Prins Bernhard.

Sjaak had nu drie bedrijven: Sjaak van Schie BV, Sjaak Anjers BV en Holdistek. Voor deze organisaties had Sjaak nieuwe managers nodig. Deze managers vond Sjaak destijds niet op LinkedIn. Nee, hij ging naar de kroeg. Zo kwam hij in contact met Robert Dijkhuizen. Die nam Holdistek op zich en zorgde voor de groei.

Het belangrijkste van het begeleiden van managers is dat je ze de vrijheid en verantwoordelijkheid geeft om te ondernemen. Al geef je mensen kansen om zich in vrijheid te bewijzen, dan word je verwonderd met de resultaten die ze kunnen behalen. Want iedereen wil groeien in zijn werk en vindt het fijn om mee te beslissen in de organisatie. Je moet niet bang zijn dat ze fouten maken, want dat doet iedereen. Het is van belang dat je deze fouten gebruikt om te leren en daardoor te groeien, samen met je managers.

Tip van Sjaak: Zorg voor een uitgebreid netwerk, zowel zakelijk als privé. Je weet nooit wie je tegen komt. Voor je het weet zit de perfecte manager naast je in de kroeg. Ik weet dat dit in deze tijden helaas niet zo makkelijk meer gaat, maar betere tijden komen eraan!

1994 groot