Throwback Thursday: 2017

‘De laatste fase van m’n plan’


“Laten we het Hi Breeding gaan noemen! Hi staat dan voor ‘Hydrangea Innovation’. Wat vinden jullie hiervan? Ik hoorde “Nee! Dat is toch niet toepasbaar? Hi, dat is al een telefoonprovider toch? Ik denk niet dat je deze naam kan registreren.” Oké, jullie denken dus dat dit geen mogelijkheid is? Laat me dan het tegendeel bewijzen. Dan is deze vergadering nu afgelopen. Nu maar even bellen of dit daadwerkelijk niet kan.”

Het was 2017 en er werd weer geïnvesteerd in de markt, de crisis was net afgelopen en de prijzen van planten stegen weer. Dit was de tijd dat Sjaak van Schie BV de handen ineensloeg met Dijk van Dijk, ook wel bekend als ‘The Mastergrowers’. We gingen de breeding gezamenlijk aanpakken. Zoals Sjaak het zou zeggen: “samen sta je sterker”. Deze zet kwam dus uit het plan “achterwaarts integreren in hortensia teelt” dat Sjaak in 2001 geschreven heeft. Dit heeft Sjaak uiteindelijk 16 jaar later weten te bereiken. Dit is terug te lezen in de Throwback Thursday: 2001 ‘Van oud naar nieuw’.

Dit was niet de eerste keer dat Sjaak aan breeding was begonnen. In 2011 waren we een samenwerking aangegaan met Gebroeders de Jong, maar door misstappen door een externe partij is de teelt tot twee keer toe verbrand. Dit omdat de verantwoordelijke twee keer op vakantie was gegaan. Toen heeft Sjaak de samenwerking voor lief genomen en heeft Sjaak van Schie BV de breeding een jaar on hold gezet.

Sjaak heeft dus lang geleden een visie samengesteld die uiteindelijk werkelijkheid is geworden. Hierdoor beheersen we nu alle onderdelen in de Hortensia productie; van breeding tot bloeiend product. Door in het begin een helder doel te formuleren en hieraan vast te houden, kun je geweldige dingen bereiken!

Tip van Sjaak: Zorg dat je een lange adem hebt om je visie te verwezenlijken. Net zoals met onze breeding lukt het niet altijd de eerste keer, maar blijf kijken naar mogelijkheden om dit wel te behalen en geef niet zomaar op.

 2017 groot