Sjaak van Schie B.V. trotse winnaar Nationale Landbouwprijs 2022 Portugal

Op woensdag 12 april werd bekend dat Sjaak van Schie B.V. Portugal, de hortensiaspecialist, de trotse winnaar is van de Nationale Landbouwprijs 2022 in Portugal - in de categorie Digital Farming. De Portugese naam van deze prijs is Prémio Nacional Agricultura 2022. De uitreiking vond plaats in Lissabon. Sjaak van Schie B.V. is als winnaar gekozen uit maar liefst 1300 inschrijvingen, met name vanwege de duurzame innovaties bij het bedrijf en de digitale impact op de agrarische sector.

Wat houdt deze prijs in?
BPI (bank in Portugal) en Cofina (mediabedrijf in Portugal) zetten zich in voor de landbouwsector in Portugal. Zij reiken een prijs uit aan bedrijven die zich onderscheiden in hun bedrijfsvoering, want zij vinden het belangrijk dat de beste initiatieven gezien worden en beloond worden. Het Ministerie van Landbouw en PwC (PricewaterhouseCoopers) steunen dit. Deze onderscheiding is voor de elfde keer uitgereikt. De afgelopen tien jaar zijn verschillende projecten onderscheiden die opvielen in het Portugese werkveld, vanwege hun omvang, innoverende vermogen, creativiteit en/of hun jonge ondernemerschap. Roel van Schie, directeur bij Sjaak van Schie B.V. vertelt: “We zijn super trots en blij dat onze inzet wordt beloond met deze prachtige onderscheiding. Zonder de grote inzet van onze medewerkers was dit niet gelukt”.

Innovaties Sjaak van Schie B.V. in Portugal
“24 jaar geleden heeft Sjaak van Schie ervoor gekozen zijn bedrijf in Portugal te vestigen, vanwege de geweldige kansen die het land te bieden heeft, zoals het gunstige klimaat en de beschikbaarheid van mensen. Met een compleet Portugees management maakt de organisatie mooie stappen op het gebied van verduurzaming, gericht op zowel de mensen als het milieu. Voorbeelden zijn: centralisatie van de werkprocessen, recirculeren van waterstromen en het opwekken van energie door middel van zonnepanelen”, aldus Roel van Schie.


Tuinbouwprijs PT 2022

Onze collega Fidélio Alegria, General Manager in Portugal, neemt de prijs in ontvangst.