Sjaak van Schie B.V. start met verkoop van losse duurzame manden

De bloeiende hortensia’s zijn weer volop beschikbaar bij Sjaak van Schie B.V. Wist u dat we niet alleen hortensia’s, maar ook toegevoegde waarde verkopen? Voor de kamerplanten zijn manden voor potmaat ⌀14 centimeter nieuw in het assortiment. Klanten kunnen niet alleen een hortensia met mand inkopen bij de kweker, maar ook losse manden van het duurzame merk Terima Kasih. Het aanbod is beschikbaar via Floriday.

Voor de levering van toegevoegde waarde werkt Sjaak van Schie B.V. samen met verschillende leveranciers. Bijvoorbeeld met Van der Sar Import uit De Lier, leverancier van de manden van Terima Kasih. Sjaak van Schie B.V. is erg enthousiast over de manden van dit duurzame merk.

Terima Kasih
“Terima Kasih betekent ‘Dank u wel’ in het Indonesisch”, vertelt Gerard van der Sar van Van der Sar Import. “De naam ‘Terima Kasih’ is ontstaan uit ons eerste project, waarin we op een duurzame en verantwoorde manier rotan manden in Indonesië produceren. Inmiddels is het assortiment uitgebreid en produceert Van der Sar Import in meerdere landen in Azië meer duurzame manden. Met de aankoop van onze producten steunt de consument ook de lokale bevolking en geeft  de inwoners een duurzame toekomst”.

Zeegras manden
Zeegras is een plant, die langs de waterkant groeit en graag met de ‘voeten’ in het water staat. Deze plant wordt geoogst en daarna wordt het blad in de zon gedroogd. Vervolgens vlechten vrouwen kabels van de bladeren. Dit resulteert in unieke handgemaakte mandjes van natuurlijke materialen.

Voornamelijk vrouwen in Bangladesh maken de zeegras manden van Terima Kasih. Deze vrouwen zijn erg blij met dit werk, omdat zij dit goed kunnen combineren met hun huishoudelijke werkzaamheden. De dames maken de manden op een centraal punt in het dorp. Bovendien kunnen zij op deze manier extra inkomen genereren voor hun gezin.

Juten manden
Sjaak van Schie B.V. biedt ook juten manden voor planten in een potmaat ⌀14 centimeter. Jute is een plant, die met de ‘voeten’ in het water groeit en twee meter hoog wordt. De jutevezel komt van de stam van de juteplant. Deze lange, harde vezel moet eerst in water weken. Daarna kunnen er dunne, erg sterke draden van gevlochten worden en kunnen we er erna mooie, duurzame producten van laten maken.

Het assortiment zeegras manden is beschikbaar via Floriday. Voor vragen kunt u contact opnemen met één van onze verkopers via +31 (0)174 - 52 04 65.

Meer weten over Terima Kasih? Kijk dan op www.terima-kasih.nl

Terima Kasih 2 verkleind