Fragment Koffietijd

Vanmorgen in Koffietijd werd er door Loretta en Romeo Sommers (Groenstylist & Trendwatcher) aandacht besteed aan de veelzijdige kamerhortensia.

Bekijk het fragment hier.

Hieronder leest u het bijbehorende artikel over de kamerhortensia:

Waarom de hortensia dé perfecte kamerplant is

Wil jij meer fleur en kleur in je huis? Goed nieuws! Het seizoen van de kamerhortensia is weer aangebroken! Deze kamerplant zorgt voor extra sfeer in elk interieur. Klassiek, modern, landelijk of industrieel, de hortensia past overal bij! Tegenwoordig zijn ze in veel verschillende vormen verkrijgbaar, met bijvoorbeeld tweekleurige of gekrulde bladeren. Ook zijn ze te verkrijgen in verschillende groottes.

Naast een prachtig decoratiestuk voor in huis, helpt de hortensia ook bij gezondheidsklachten. Tijdens koude dagen is de lucht in huis vaak droog. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Denk aan een droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen. De hortensia helpt de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. Het water wordt namelijk via de wortels opgenomen en door de bladeren weer afgegeven aan de lucht. Door een betere luchtvochtigheid krijg je meer energie en kun je je beter concentreren!

De kamerhortensia leeft het beste op een lichte plek, maar niet vol in de zon. Het is belangrijk om deze plant goed en regelmatig water te geven. Kamerhortensia’s zijn van januari tot en met mei in goede staat verkrijgbaar bij onder andere tuincentra, supermarkten en bloemisten.

Bron: koffietijd.nl