De plaatsing van hortensia's

U heeft het misschien vast wel eens meegemaakt… uw hortensia’s gaan slap hangen of krijgen bruine randen wanneer ze in het raam staan. Dit heeft allemaal te maken met een onjuiste plaatsing van uw hortensia. Maar: “Always look on the bright side of life!” Onze hortensia’s vinden vier uur licht op hun bol heerlijk, zet haar daarom half in de schaduw. Geen plek in de schaduw? Geen stress, want als uw bol van positiviteit heel de dag ligt te bronzen, hoeft u alleen maar te zorgen voor voldoende water.

Kamerhortensia

De kamerhortensia komt het beste tot haar recht bij temperaturen tussen de 12 en 18 graden. Het is daarom belangrijk om haar niet te plaatsen boven een verwarming. Verder staat de kamerhortensia graag in halfschaduw zonder direct zonlicht, maar kan ze ook prima direct zonlicht verdragen. Pas alleen wel op dat u haar niet neerzet in de vensterbank bij een raam op het zuiden. Plaats de kamerhortensia dan 2 tot 3 meter van het raam vandaan om bruine randen op de bloemetjes te voorkomen. Verder is de hortensia gauw tevreden als ze in vochtige grond staat.

Tuinhortensia

Een tuinhortensia staat het liefste aan de oost- of noordkant tegen een muur of schutting om, ook hier, bruine randen aan de bloemetjes te voorkomen. Graaf een ruime kuil en plaats de hortensia. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is en geef de hortensia genoeg water.

Witte hortensia

Heeft u een witte hortensia gekocht? Zet haar dan niet in de middagzon. Een ochtend- of avondzonnetje kan natuurlijk wel. De witte kleur absorbeert al het zonlicht en is daardoor gevoeliger voor licht.
Het is erg belangrijk dat een hortensia niet te lang in warm direct zonlicht staat. De hortensia gaat hierdoor slap hangen en kan gaan verbranden aan de randen van de bloemen.

Als laatste tip willen we u meegeven om vooral niet vergeten te genieten van uw natuurlijke vriend!

 Plaatsing hortensias groot