De beste plek voor hortensia's

U heeft het misschien wel eens meegemaakt…  uw hortensia’s gaan slap hangen of krijgen bruine bladranden wanneer ze in de vensterbank staan. Dit heeft te maken met een onjuiste plaats. 

Kamerhortensia

De kamerhortensia komt het beste tot haar recht bij een kamertemperatuur tussen de 12 en 18 graden. Het is daarom belangrijk om haar niet op een plaats te zetten boven een verwarming. Verder staat de kamerhortensia graag in de halfschaduw zonder direct zonlicht, maar kan ze ook prima een aantal uur per dag direct zonlicht verdragen. Pas alleen wel op dat u haar niet neerzet in de vensterbank bij een raam op het zuiden. Plaats de kamerhortensia dan twee tot drie meter van het raam vandaan om bruine randen op de bloemetjes te voorkomen. De hortensia gauw tevreden, als ze maar in vochtige grond staat.

Tuinhortensia

Een tuinhortensia staat het liefste aan de oost- of noordkant tegen een muur of schutting. Dit om bruine randen aan de bloemetjes te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is. Te veel water is echter niet goed voor de plant, dan heeft u kans op wortelrot.

Witte hortensia

Heeft u een witte hortensia gekocht? Zet haar dan niet in de middagzon. Een ochtend- of avondzonnetje kan natuurlijk wel. De witte kleur absorbeert al het zonlicht en is daardoor gevoeliger voor licht en verbranding.

Vergeet vooral niet te genieten van uw natuurlijke vriend(in)!

 Plaatsing hortensias groot

Foto: Hydrangea World