28 september 2022

Sjaak van Schie brengt kleine groene kamerplanten op de markt

Het hortensia seizoen is afgelopen, maar Sjaak van Schie zit niet stil. 

Lees meer...
10 augustus 2022

Stijltip voor de herfst

We kunnen nog even genieten van de zomer, daarna dient de herfst zich aan. Benieuwd naar onze stijltip voor de herfst?

Lees meer...
29 juni 2022

Stijltip voor de zomer

De zomer is begonnen en dat betekent nog meer mooie zonnige dagen voor de deur en nog vaker in de tuin of op het terras zitten. Ieder seizoen delen we een stijltip op onze website, natuurlijk met hortensia’s. Dit keer delen we een tip waarbij je zo creatief kunt zijn als je zelf wilt.

Lees meer...
1 juni 2022

Sjaak van Schie brengt als eerste paniculata’s op de markt

Sjaak van Schie B.V. brengt dit seizoen als één van de eersten al paniculata’s op de markt en dat is uniek. Dit is mogelijk vanwege de locatie in Portugal waar de voorkweek plaatsvindt. 

Lees meer...
20 mei 2022

Sjaak van Schie gaat voor 100% handsfree telen

Sjaak van Schie gaat nog dit jaar het sorteren en afleveren van hortensia’s automatiseren met WPS. Met behulp van het WPS Plant Vision systeem worden de producten van Sjaak van Schie per soort, hoogte en kleur beoordeeld en vervolgens via geselecteerde routes naar de diverse afleverstations getransporteerd.

Lees meer...
10 mei 2022

Het poten van hortensia's

Heeft u een tuinhortensia aangeschaft, maar weet u niet hoe deze gepoot moet worden? Dat leggen we graag aan u uit.

Lees meer...
7 april 2022

Glazen Tulp Award 2022-2023

Sjaak van Schie heeft de Hi Moon aangemeld voor de Glazen Tulp Award 2022-2023. Deze Oscarwaardige onderscheiding gaat naar de beste marktintroductie in de categorie snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten. Stem nu op de Hi Moon en help ons deze mooie prijs te winnen.

Lees meer...
25 maart 2022

Stijltip voor het voorjaar

Het voorjaar is begonnen. De dagen zijn langer en de zon laat zich steeds vaker zien. Hierdoor krijg je zin om je huis wat op te vrolijken.

Lees meer...
25 maart 2022

Stijltip voor het voorjaar 2023

De lente is begonnen, de klok is verzet en de eerste tuinplanten zijn weer beschikbaar. Dit is hét perfecte moment voor het delen van onze stijltip voor het voorjaar.

Lees meer...
25 maart 2022

Sjaak van Schie B.V. trotse winnaar Nationale Landbouwprijs 2022 Portugal

Op woensdag 12 april werd bekend dat Sjaak van Schie B.V. Portugal, de hortensiaspecialist, de trotse winnaar is van de Nationale Landbouwprijs 2022 in Portugal - in de categorie Digital Farming.

Lees meer...
25 maart 2022

Sjaak van Schie B.V. start met verkoop van losse duurzame manden

De bloeiende hortensia’s zijn weer volop beschikbaar. Wist u dat we niet alleen hortensia’s, maar ook toegevoegde waarde verkopen?

Lees meer...
25 maart 2022

WPS en Sjaak van Schie B.V. vieren officiële oplevering van geautomatiseerd planthandelingsysteem

Op vrijdag 2 juni vierden we de oplevering van het geavanceerde planthandelingsysteem van WPS bij Sjaak van Schie B.V. De oplevering van dit systeem markeert een belangrijke mijlpaal in onze samenwerking met WPS.

Lees meer...
25 maart 2022

Stijltip zomer 2023

De zomer is begonnen. We hebben al prachtige dagen gehad met mooi weer en heerlijke zomeravonden waarop we lang in de tuin of op het balkon konden relaxen. Dit keer delen we een stijltip om het balkon op te fleuren.

Lees meer...
25 maart 2022

Koelruimte te huur

De komende periode hebben we een aantal koelcellen beschikbaar voor de verhuur. Wilt u meer informatie? Dan komen wij graag met u in contact.

Lees meer...
25 maart 2022

Stijltip herfst 2023

Het is alweer herfst. De dagen zijn korter nu de klok is verzet en de bomen laten hun bladeren vallen.

Lees meer...
25 maart 2022

Stijltip winter 2024

Deze stijltip heeft een iets andere insteek dan u van ons gewend bent, maar dat maakt ‘m niet minder leuk om te lezen. 

Lees meer...
25 maart 2022

Wisseling in directie

Als de hortensiaspecialist blijven we ons familiebedrijf continu ontwikkelen. Benieuwd naar de laatste ontwikkeling binnen ons bedrijf?

Lees meer...
25 maart 2022

Sjaak van Schie B.V. wint IGOTY Award 2024

Op 23 januari tijdens de uitreiking van de International Grower Of The Year (IGOTY) Awards won Sjaak van Schie B.V. de award voor beste kweker in de categorie Young Plants.

Lees meer...
25 maart 2022

Stijltip voorjaar 2024

Het voorjaar staat voor de deur. Om op het seizoen in te spelen, delen we weer een leuke stijltip.

Lees meer...
16 maart 2022

Duurzame manden van Terima Kasih bij Sjaak van Schie

Voor de levering van toegevoegde waarde werkt Sjaak van Schie samen met verschillende leveranciers, waaronder Van der Sar Import uit De Lier, leverancier van  de manden van Terima Kasih. Sjaak van Schie is erg enthousiast over de manden van dit duurzame merk. 

Lees meer...
7 maart 2022

Hortensiaseizoen van start bij Sjaak van Schie B.V.

Het hortensiaseizoen bij Sjaak van Schie is weer van start gegaan en wel in een nieuw jasje, na restyle van de huisstijl van de organisatie. Voortbordurend hierop heeft de kwekerij een aantal mooie nieuwe soorten toegevoegd aan het assortiment. Ook biedt de kwekerij een nieuwe productlijn met toegevoegde waarde aan in de categorie kamerhortensia. 

Lees meer...
8 februari 2022

Hortensia's snoeien

Heeft u afgelopen zomer genoten van prachtige hortensia’s in uw tuin? Dan zullen de bloemen momenteel ingedroogd zijn of al van de stengel zijn afgevallen. Nu zult u zich afvragen wanneer u de hortensia het beste kunt snoeien. Wij geven u het verlossende antwoord.

Lees meer...
24 december 2021

Kerstgroet

De kerstdagen staan voor de deur. De tijd van gezelligheid en tijd voor elkaar. 

Lees meer...
24 december 2021

Kerstgroet 2022

De kerstdagen staan voor de deur. De tijd van gezelligheid en tijd voor elkaar. 

Lees meer...
24 december 2021

Sjaak van Schie aanwezig tijdens Banenmarkt Wolrd Horti Center

Sjaak van Schie is aanwezig tijdens de banenmarkt die wordt georganiseerd door meerdere partners in het World Horti Center in Naaldwijk, op 9 februari 2023.

Lees meer...
24 december 2021

Hortensiaseizoen van start bij Sjaak van Schie B.V.

Het hortensiaseizoen bij Sjaak van Schie is weer van start gegaan en wel in een nieuw jasje, na restyle van de huisstijl van het eigen merk Hy-pe. 

Lees meer...
24 december 2021

Kerstgroet 2023

De kerstdagen staan voor de deur. De tijd van gezelligheid en tijd voor elkaar. 

Lees meer...
13 december 2021

Een stijltip voor de winter

De koudere dagen staan voor de deur, de winter dient zich bijna aan. Tijd om het gezellig te maken in huis.Meer weten over onze stijltip? Lees dan verder.

Lees meer...
24 november 2021

Sjaak van Schie B.V. wint mooie oorkonde

Sjaak van Schie B.V heeft een mooie oorkonde gewonnen. Bent u benieuwd waarom? 

Lees meer...
5 november 2021

Het water geven

Wilt u meer weten over hoe u uw hortensia het beste water kunt geven? Lees dan verder om hierachter te komen. 

Lees meer...
27 oktober 2021

Het poten van hortensia's

Heeft u een tuinhortensia aangeschaft, maar weet u niet hoe deze gepoot wordt? Bent u niet meer tevreden met de plek in de tuin waar uw hortensia staat? Of vindt u de hortensia te groot worden en wilt u de struik splitsen? Lees deze blog dan eens door!

Lees meer...
23 oktober 2021

Het blauwen van hortensia's

Een hortensia werd vroeger gezien als een magische plant. De kleur van de bloem veranderde van roze naar blauw en niemand wist hoe dit kwam... Lees deze blog om alles te weten te komen over het blauwen van hortensia's.

Lees meer...
7 september 2021

VN Duurzaamheidsdoelen

Bij Sjaak van Schie vergeten wij onze duurzame dinsdag niet. Voor de Verenigde Naties zijn er duurzaamheidsdoelen opgesteld die wij nastreven als organisatie. Benieuwd naar onze 17 duurzaamheidsdoelen?

Lees meer...
13 juli 2021

Water geven aan hortensia's

Een hortensia water geven… het klinkt veel lastiger dan het eigenlijk is! Hortensia’s staan erom bekend veel water te drinken. Want wist u al dat de Latijnse benaming voor hortensia ‘Hydrangea’ is?

Lees meer...
21 juni 2021

Nieuwe assortimentsfolder Sjaak van Schie BV 2021-2022

Onze nieuwe assortimentsfolder 2021-2022 is uitgebracht! 

Lees meer...
25 mei 2021

DIY hortensia stekjes

Altijd al uw eigen hortensia’s willen stekken, maar weet u niet hoe dit moet? Lees dan deze DIY, dan heeft u binnenkort uw eigen gestekte hortensia in uw woonkamer staan!

Lees meer...
17 mei 2021

Glazen Tulp Award 2021-2022

De eerste stemronde van de Glazen Tulp Award 2021-2022 sluit a.s. 31 mei 2021. Stem nu op de HI Fire van Sjaak van Schie BV. 

Lees meer...
11 mei 2021

De kamerhortensia naar buiten verplaatsen, het kan!

U vraagt zich misschien af: kan mijn kamerhortensia naar buiten? Ja dat kan! Er zijn alleen een aantal belangrijke dingen om in gedachte te houden.

Lees meer...
30 april 2021

Onderhoud van hortensia's

Een hortensia onderhouden… het klinkt lastiger dan het eigenlijk is. Het is belangrijk om te weten welke symptomen een plant vertoont en welke verzorging de hortensia dan nodig heeft.

Lees meer...
23 maart 2021

Overpotten van hortensia's

Is uw kleurrijke bol uit haar pot gegroeid? Een hortensia is op haar best als ze de ruimte krijgt om te groeien. Dit betekent dat ze ook uit haar pot kan gaan groeien.

Lees meer...
9 maart 2021

Een stijltip voor het voorjaar

Het voorjaar staat weer voor de deur, het is de tijd van het jaar om het huis weer op te vrolijken met fleurige bloemen en kleuren. Hortensia’s zijn beschikbaar in vele soorten, maten en kleuren en lenen zich daarom perfect voor elk interieur. Elk seizoen delen we een leuke stijltip met u zodat de hortensia optimaal onderdeel wordt van uw interieur. Met dit keer…

Lees meer...
2 maart 2021

De beste plek voor hortensia's

U heeft het misschien wel eens meegemaakt… uw hortensia’s gaan slap hangen of krijgen bruine bladranden wanneer ze in de vensterbank staan. Dit heeft te maken met een onjuiste plaats.

Lees meer...
24 februari 2021

Introductie Avantgarde

De Avantgarde, onderdeel van onze Hy-pe collectie, is weer leverbaar!

Lees meer...
18 januari 2021

Happy Hydrangea

Winterkwaaltjes… u heeft er vast ook wel eens last van: hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelklachten. Of heeft u last van een winterdipje, zeker op deze Blue Monday? Dit kan voorkomen worden!

Lees meer...
24 december 2020

Throwback Thursday: 2018

In 2018 vielen de resultaten van Portugal tegen. Op 1 mei vertrok Sjaak naar Portugal om daar te managen, Roel bleef achter in Nederland. In ditzelfde jaar bereikte Hi Breeding Amerika, de samenwerking met Dijk van Dijk. 

Lees meer...
18 december 2020

Throwback Thursday: 2020

In 2020 verziekte corona de markt. Er was weinig vraag naar bloemen en bloeiende planten, kwekers hadden het zwaar. Niet Sjaak, maar Roel had de verantwoordelijkheid over deze lastige situatie. 

Lees meer...
17 december 2020

Throwback Thursday: 2017

In 2017 maakte Sjaak zijn plan 'achterwaarts integreren in hortensia-teelt'. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar met Sjaak zijn visie wist hij het te bereiken. 

Lees meer...
3 december 2020

Throwback Thursday: 2014

In 2014 was het erop of eronder voor Sjaak van Schie BV. In deze crisis stopte Sjaak niet met innoveren en werd het plantenmerk Hy-pe gelanceerd. Was dit de juiste keuze?

Lees meer...
26 november 2020

Throwback Thursday: 2011

In 2011 was het tijd voor consolidatie. Sjaak had zes huurtuinen, maar dit was organisatorisch een drama. Toen hij een kas aan de Hoge Geest te koop zag staan, greep hij zijn kans. 

Lees meer...
19 november 2020

Throwback Thursday: 2009

In 2009 werden de laatste anjers gerooid bij Sjaak van Schie BV. De anjer-teelt maakte stapsgewijs plaats voor de hortensia-teelt tot er in 2009 een volledige teeltwissel kwam.

Lees meer...
12 november 2020

Throwback Thursday: 2005

In 2005 besloot Sjaak om te stoppen met Portuned om meer te kunnen focussen op de hortensia-teelt. Hij bereidde zich voor om de eerste planten uit Portugal naar Nederland te halen. 

Lees meer...
10 november 2020

Donatie aan Casa Dia

Voor ons 40-jarig jubileum hebben wij een donatie gedaan aan Casa Dia.

Lees meer...
5 november 2020

Throwback Thursday: 2001

In 2001 moest Sjaak de bank ervan overtuigen om hem vermogen toe te wijzen, zodat hij kon uitbreiden in Nederland en Portugal. Zo kon Sjaak langzaam overgaan van anjer-teelt naar hortensia-teelt. 

Lees meer...
29 oktober 2020

Throwback Thursday: 1997

Sjaak begint aan zijn zoektocht om een locatie te vinden waar anjers in de wintermaanden geteeld kunnen worden. De zoektocht begint in Zuid-Amerika en eindigt in het zonnige Portugal. 

Lees meer...
22 oktober 2020

Throwback Thursday: 1994

Sjaak had nu drie bedrijven: Sjaak van Schie BV, Sjaak Anjers BV en Holdistek. Voor deze organisaties had Sjaak nieuwe managers nodig. Ook kwam Sjaak op TV bij Paul de Leeuw om anjer-advies te geven. 

Lees meer...
15 oktober 2020

Throwback Thursday: 1993

Met een historisch vredesakkoord tussen Israël en de PLO lijkt de vrede in het Midden-Oosten dichterbij. Sjaak begint samen met Leo Grootscholten en Ben Natan het bedrijf Holdistek.

Lees meer...
8 oktober 2020

Throwback Thursday: 1991

Sjaak had zich de laatste 10 jaar bewezen met een positief resultaat bij de bank. Hierdoor werd hij in 1991 eigenaar van een stuk land waar hij zijn eerste anjers ging planten.

Lees meer...
1 oktober 2020

Throwback Thursday: 1985

In 1985 kwam het Westland net weer een beetje uit de crisis. Sjaak was alweer vijf jaar kweker, maar begon last te krijgen van schimmels in de ondergrond: Fusarium.

Lees meer...
24 september 2020

Throwback Thursday: 1983

In 1983 moest je als kweker een mentaliteit hebben die bestond uit hard werken en uren maken. Om voor de onderneming geld te besparen ging Sjaak op de zolder van de tuin wonen.

Lees meer...
17 september 2020

Throwback Thursday: 1980

Elke donderdag plaatsen we hier een verhaal uit de geschiedenis van Sjaak van Schie zijn leven als passievolle kweker. We beginnen in 1980: de start van de onderneming.

Lees meer...
14 september 2020

Magazine: 40 jaar passie voor het vak!

In het magazine kijken we naar ons verleden, het heden en de toekomst. We willen je graag meenemen in de reis die wij ondernemen noemen.

Lees meer...
28 augustus 2020

De 5 vragen aan... Sjaak van Schie

Altijd al wat meer willen weten over de founder himself? Dan hebben wij goed (flora)news, zij hebben namelijk vijf vragen aan Sjaak van Schie gesteld.

Lees meer...
10 augustus 2020

MPS registratie

MPS heeft een prachtig filmpje opgenomen bij ons op het bedrijf.

Lees meer...
1 april 2020

40 jaar Sjaak van Schie B.V.

Vandaag is het zover, ons 40-jarig jubileum!

Lees meer...
9 maart 2020

Trade Fair Naaldwijk

Op 11 en 12 maart as. zal de Royal FloraHolland Trade Fair weer plaatsvinden in Naaldwijk. U bent van harte welkom in onze stand, nummer 13.2

Lees meer...
28 januari 2020

IPM Essen

Vanmorgen is de IPM in Essen, Duitsland van start gegaan. Tijdens deze internationale vakbeurs zullen wij ons aanbod aan Hortensia’s voor het komende seizoen tonen.

Lees meer...
6 november 2019

Onthulling nieuwe huisstijl Hy-pe

Vanmorgen hebben wij op de Trade Fair in Aalsmeer de nieuwe huisstijl voor Hy-pe op feestelijke wijze onthuld!

Lees meer...
28 oktober 2019

Nieuwe huisstijl Hy-pe

Met trots presenteren wij de nieuwe huisstijl van Hy-pe tijdens een officiele onthulling op de Trade Fair in Aalsmeer!

Lees meer...
10 juni 2019

Open dag bij Sjaak van Schie B.V. 2019

Momenteel zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor onze open dag die donderdag 13 juni as. gehouden wordt.

Lees meer...
29 mei 2019

Team Westland

Ook wij steunen Team Westland! Op woensdag 19 juni as. gaan zij wederom met een groot team aan deelnemers naar de Tourmalet.

Lees meer...
6 mei 2019

Folder Intratuin

Deze week staat Roel van Schie in de folder van de Intratuin in de rubriek 'Kweker van de week'.

Lees meer...
30 april 2019

'Sjaak van Schie zet in op duurzaam'

Op de website van FOBO vandaag een leuk artikel over hoe wij verduurzamen door o.a. installatie van FOBO Ultra (bandenspanningsysteem).

Lees meer...
29 maart 2019

Presentatie Hortensia's Keukenhof

Momenteel vindt u o.a. onze planten in een presentatie met Hortensia's op de Keukenhof in Lisse.

Lees meer...
15 maart 2019

Fotoshoot folder Intratuin

Vandaag zijn er foto's van Roel gemaakt voor de rubriek 'Kweker van de week' van de Intratuin.

Lees meer...
13 maart 2019

Fragment Koffietijd

Vanmorgen in Koffietijd werd er door Loretta en Romeo Sommers (Groenstylist & Trendwatcher) aandacht besteed aan de veelzijdige kamerhortensia.

Lees meer...

Bekijk het gehele assortiment

Bekijk onze top modellen

Een selectie uit ons assortiment

Hi Tornado

bekijk plant

Hi Sweet Sugar

bekijk plant

Hi Snowy White

bekijk plant

Hi River

bekijk plant

Hi Mountain

bekijk plant

Hi Fire

bekijk plant

Hi Crystal Palace

bekijk plant

Hi Hailstone

bekijk plant

Hi Flame

bekijk plant

Van stek tot bloeiende plant

Sjaak van Schie BV levert Hydrangea's in verschillende opkweekstadia:

Fase 1 - Onbewortelde stek

Fase 1 Onbeworteld stek

Fase 2 - Bewortelde stek

Fase 2 Beworteld stek

Fase 3 - Halfwas

Fase 3 Halfwas

Fase 4 - Bloeiend

Fase 4 Bloeiend

Wist je dat…

Het eerste stadium van onze hortensia’s start in Portugal?

Wist je dat…

Wij MPS gecertificeerd zijn?

Wist je dat…

Wij kweken van stek tot bloeiende plant?

Wist je dat…

Op het buitenveld van de Oranjepolder meer dan 3 miljoen hortensia’s staan?

Wist je dat…

We ook een locatie in Portugal hebben waar we hortensia’s produceren?

Wist je dat…

Ons merk Hy-pe bestaat uit unieke planten?

Wist je dat…

Onze locatie in Portugal onze grootste locatie is met wel 30 hectare?

Wist je dat…

Wij het erg belangrijk vinden dat we bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling van ambitieuze leerlingen door stages aan te bieden?

Wist je dat…

Er een kans van 1 op 2 is dat uw hortensia bij ons vandaan komt?

Wist je dat…

Wij marktleider zijn op het gebied van Youngplants?

Wist je dat…

Hi Breeding over heel de wereld hortensia’s laat produceren?